AEG

Het Duitse merk AEG, de Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft (in het Nederlands de algemene elektriciteitsmaatschappij), bestaat al bijna 130 jaar. Het is een van de wereldleiders op het gebied van huishoudelijke apparatuur en apparaten voor persoonlijk gebruik. Elk jaar levert AEG meer dan 40 miljoen producten aan klanten in 150 landen.

Electrolux

Het bedrijf werd in 1883 opgericht en produceerde toen elektrische en elektronische onderdelen en apparaten. In de jaren dertig van de vorige eeuw had het bedrijf een aantal vestigingen in ons land. Tot 1996 was dit in Amsterdam. Daarna verhuisde het bedrijf naar Alphen aan den Rijn en werd het een onderdeel van de moedermaatschappij Electrolux.

Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw had AEG veel succes op de Nederlandse markt met de volautomatische wasautomaat Lavamat en de halfautomatische wasmachine Turnamat, welke over een ingebouwde, aparte centrifuge beschikte.

In de loop der jaren is er binnen het bedrijf veel veranderd. Van het originele bedrijf bestaat alleen de huishoudelijke-apparatentak nog. Deze is in handen van het moederbedrijf Electrolux. Alle andere bedrijfsonderdelen zijn nu zelfstandige ondernemingen die onder toestemming van de merknaamhouder Electrolux de naam AEG mogen gebruiken.

Doordacht Design

De gehele productlijn, inclusief de koelkasten, is gebaseerd op de filosofie van Doordacht Design. Deze filosofie gaat uit van een holistische benadering welke haar oorsprong vindt in de Scandinavische designtradities.

Duurzame koelkasten

AEG hecht een grote waarde aan het milieu en duurzaamheid. In 2007 werd de Electrolux-groep van AEG door de Europese Commissie geëerd voor haar inspanningen om energie-efficiëntie te verbeteren.

AEG brengt elk jaar diverse modellen vrijstaande en ingebouwde koelkasten uit. De vrijstaande koelkasten zijn zeer duurzaam en beschikken over een A++ energie efficiëntieklasse. Net als de vrijstaande koelkasten beschikken de ingebouwde modellen ook over een A++ klasse. Het zijn dan ook zeer zuinige apparaten.