Atag

ATAG bestaat uit twee bedrijven. Een fabrikant van verwarmingsapparatuur in Lichtenvoorde en een fabrikant van keukenapparatuur in Duiven. De merknaam is afkomstig van de initialen van de oprichters Anton Tijdink en Anton Goor. ATAG werd in 1948 opgericht en bestond in 2008 zestig jaar.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw maakte het bedrijf een flinke groei. Zo nam het bedrijf Pelgrim keukenapparatuur over. Verder behoorde de Batavus-fietsenfabriek. Begin jaren negentig had het bedrijf te maken met flink wat tegenslagen en viel het concern uiteen de afdelingen ATAG Verwarming en ATAG Keukentechniek gingen toen verder als zelfstandige ondernemingen. Hierdoor ontstonden er in 2000 twee losse bedrijven.

ATAG keukentechniek

ATAG Keukentechniek is gevestigd in Duiven en voert drie merken van keukenapparatuur uit. Dit zijn Etna, Pelgrim en ATAG. Etna was een failliet bedrijf dan in de jaren negentig van de vorige eeuw door ATAG werd gekocht en weer winstgevend werd gemaakt.

In 2000 ontstond ATAG Nederland door de toevoegingen van de keukenapparatuurtak van de failliete ATAG Groep, met de merken ATAG en Pelgrim. Acht jaar later, in 2008, werd ATAG Nederland overgenomen door het Sloveense bedrijf Gorenje. Dit bedrijf telde toen ruim elfhonderd medewerkers en er werd een lange tijd mee samengewerkt.

Duurzame, geluidloze en energiezuinige koelkasten

ATAG keukentechniek brengt regelmatig nieuwe modellen koelkasten op de markt. De koel- en vriestechnieken van ATAG zijn doordacht. Zo zijn deze apparaten zeer duurzaam, geluidloos en energiezuinig. Verder is ook nagedacht over de uitvoering en inrichting. Deze is vooral praktisch en flexibel. Zo beschikt iedere koelkast over een flexibele indeling en een goede binnenverlichting.

Side by side koelkasten en standaard koelkasten

ATAG heeft twee verschillende soorten in het assortiment. Dit zijn de side by side koelkasten en de standaard koel- en vrieskasten. Van de side by side koelkasten bestaan er drie verschillende modellen. Dit zijn de koelkast met een apart cooling center, de koelkast met een wijnklimaatkast en de Amerikaanse koelvriescombinatie. Alle drie deze modellen beschikken over LED-verlichting, een klimaatregelaar en een snelle vriezer. Van de koel- en vrieskasten heeft ATAG tal van modellen op de markt gebracht, zoals inbouwkoelkasten en vrijstaande koelkasten (met of zonder vriesvak). Deze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende hoogtes.