Bauknecht

Bauknecht staat voor comfortabel, milieubewust en gezond leven. Sinds 1989 is het merk in het bezit van het Amerikaanse concern Whirlpool. Sinds 2006 is het hoofdkantoor van Bauknecht gevestigd in Stuttgart. Voorheen was dit in Schorndorf in Baden-Württemberg in Duitsland.

Nadat Bauknecht begin jaren tachtig failliet ging werd het merkenrecht en het onroerend goed van het bedrijf overgenomen door Whirlpool. Dit bedrijf voegde de productie samen met de Ignisfabrieken, welke weer van Philips waren overgenomen.

Elk toestel van het merk wordt nog in Stuttgart ontworpen, maar de fabrieken van Bauknecht zijn door heel Europa gevestigd. Zo heeft het merk fabrieken in Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden en Polen.

Een echt kwaliteitsmerk met oog voor het milieu

Whirlpool zet Bauknecht in de markt neer als een echt kwaliteitsmerk dat oog heeft voor het milieu en uw leven aangenamer wil maken. Om deze reden ontwikkelt het merk ideeën waarbij gezondheid, milieubewustzijn en comfort belangrijke punten zijn. Bauknecht zoekt voortdurend naar intelligente oplossingen waardoor je tijd kunt besparen en actiever en vitaler kunt leven.

Koelkasten en koel/vriescombinaties

Bij de ontwikkeling van een koelkast of koel/vriescombinatie maakt Bauknecht gebruik van de innovatieve ProFresh technologie. Deze controleert de vochtigheid en de temperatuur en zorgt voor een perfecte verdeling van de koude lucht en een optimale luchtvochtigheid. Dankzij de ProFresh technologie blijven verse producten tot vier keer langer ver. Bovendien worden temperatuurschommelingen tot vijf keer toe sneller gecompenseerd dan in vergelijking met andere apparaten zonder de ProFresh technologie..

Verschillende koel/vriescombinaties en koelkasten

Bauknecht heeft 21 koel/vriescombinaties in het assortiment en 10 koelkasten, waaronder 3 koelkasten met een vriesvak en 7 koelkasten zonder een vriesvak. Van de koel/vriescombinaties er 2 modellen onder de energieklasse A+++, 17 onder de energieklasse A++ en 2 onder de energieklasse A+. Van de koelkasten vallen er 6 onder de energieklasse A++ en 4 onder de energieklasse A+. De koel/vriescombinaties en de koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit zijn de kleuren RVS, Techno Steel en Wit.