Beko

Het merk Beko produceert huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica. Het merk is een onderdeel van Arçelik, dat weer een onderdeel is van de Turkse Koç Holding. Beko Elektronik. (Later Grundig Elektronik A.Ş.) was weer een Turkse consumentenelektronicafabrikant, eigendom van Arçelik. In 2004 nam Beko Elektronik het Duitse merk Grundig over.

In april 2008 werd Beko Elektronik omgedoopt tot Grundig Elektronik. In 2009 fuseerde het merk Arçelik met Grundig Elektrik. De merknaam Beko bleef echter wel gewoon in gebruik voor een aantal producten, zoals de koelkasten, televisietoestellen, wasmachines en vaatwassers.

In Europa is Beko vooral bekend door zijn koel-vriescombinaties en vrieskasten. Deze werken ook in onverwarmde garages, schuren en andere bijgebouwen tot -18 graden.

Innovatieve NeoFrost no frost technologie

In de koelkasten heeft Beko de NeoFrost no frost technologie toegepast. Deze innovatieve technologie bestaat uit twee aparte koelsystemen, welke de vochtigheid optimaal houden. Zo blijven de voedingswaren in de koelkast langer vers. Verder voorkomt het systeem geuroverdracht tussen twee compartimenten en zorgt het ervoor dat de lucht van een goede kwaliteit blijft.

Deze no frost technologie zorgt voor een stabiele en snellere koeling in zowel het koel- als vriesgedeelte. Hierdoor blijven fruit en groenten veel langer vers. Hierdoor lijkt het net alsof ze net uit het veld komen.

Tal van modellen

Beko heeft tal van vrijstaande koelkasten en koel/vriescombinaties in het assortiment. Dit zijn dubbeldeurs koelkasten, Side by Side koelkasten, tafelmodellen, 1-deurs kastmodellen, een barmodel, inbouwkoelkasten en onderbouwmodellen. De koelkasten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren waaronder RVS, glanzend zwart, zilver en wit.

De energieklassen

Wat betreft de energieklassen heeft Beko drie koelkasten met de energieklasse A+++ in het assortiment, 32 koelkasten in de energieklasse A++ en 56 in energieklasse A+.