Bosch

Het internationaal technologisch en dienstverlenende bedrijf Bosch brengt diverse producten op de markt, waaronder consumentenproducten, zoals koelkasten. Verder is het merk ook gespecialiseerd in autotechnologie, industriële technologie en energie- en bouwtechnologie.

Bosch werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch. In 1897 installeerde hij een magneetontsteking in een auto. Hiermee had hij een oplossing gevonden voor een groot technisch probleem waarmee de autotechniek toen mee worstelde. Bosch werd toen een succesvolle toeleverancier in de automobielsector. In 1913 bracht het merk lichtsystemen op de markt, in 1927 dieselinjectiesystemen en in 1951 benzine-injectiesystemen.

Sinds 2013 omvat de divisie Consumentenproducten de elektrische gereedschappen van Power Tools en een aandeel van 50 procent in de firma Bosch und Siemens Hausgeräte HmbH. Eind 2014 werd dit bedrijf volledig overgenomen door de aandelen van Siemens te overkopen.

De divisie Consumentenproducten brengt diverse huishoudelijke producten op de markt, waaronder koelkasten welke zijn voorzien van de meest geavanceerde technologie.

De innovatieve HydroFresh-technologie

Bosch staat ervoor dat gezonde voeding in de winkel begint en op tafel eindigt. In de koelkast moeten dan ook veel verse producten te vinden zijn. De innovatie HydroFresh-technologie houdt de producten vers. Zij blijven alle waardevolle voedingsstoffen behouden. Dankzij deze unieke technologie blijven groenten en fruit twee keer langer vers. Hierdoor kan je producten dus langer bewaren en hoef je ze niet weg te gooien. Dit is niet alleen erg goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je portemonnee.

Verschillende koelsystemen

Bosch heeft verschillende koelsystemen op de markt gebracht. Dit zijn:

  • Koel/vriescombinaties
  • Koelkasten
  • Side by Side modellen
  • Vriezers
  • Wijnklimaatkasten

Koel/vriescombinaties

Van de koel/vriescombinaties zijn er weer modellen verkrijgbaar in verschillende series. Dit zijn de series 4 tot en met 8. De apparaten zijn allemaal voorzien in alle behoeften van het drukke gezinsleven. De koelkasten in serie 6 bevatten bovendien hoogwaardige details en hebben een laag energieverbruik. De series 4 en 6 bevatten koelkasten met zowel vrieskasten boven als onderin. De koelkasten in serie 8 hebben zeer goede prestaties en een stijlvol design. Deze serie heeft koelkasten met vriesruimte onderin.

De deuren van de Bosch-koelkasten sluiten na jaren nog steeds geruisloos en perfect. Deze deuren zijn eerst getest voordat ze op de markt zijn gebracht.