Candy

Het Italiaanse merk Candy is in 1945 opgericht als producent van wasmachines. in 1954 lanceerde het merk de eerste halfautomatische wasmachine met droogzwieper. In dat jaar werd ook in Frankrijk het eerste buitenlandse filiaal geopende n zes jaar later werd de wasmachine helemaal geautomatiseerd. Hierna bracht het merk de Stipomatic, een vaatwasmachine, op de markt.

In de jaren zeventig gaat het bedrijf samenwerken met een aantal andere, grotere, Italiaanse bedrijven, waaronder Kelvinator Italia. Een firma die gespecialiseerd is in koelkasten en diepvriezers. Verder sluit Candy ook een contract af met Kelvinator America voor de productie en marketing op wereldvlak van huishoudapparaten.

De afgelopen jaren heeft het merk in tal van landen fabrieken opgestart, waaronder China, Ivoorkust, Turkije, Syriƫ, Nigeria, Rusland en Egypte. In 2003 tekent het bedrijf een contract met de Russische firma Zavod. Een jaar later lanceert Candy de innovatieve Biocold Futura koelkasten.

Vooruitstrevend

Inmiddels heeft Candy fabrieken over de hele wereld en blijft de Candy Hoover Group groeien. Deze firma speelt een leidende rol in de wereldwijde huishoudelijke apparatensector. Candy is zeer vooruitstrevend en hecht veel waarde aan de wensen van de consument. Om deze redenen produceert het dan ook huishoudelijke apparaten, waaronder koelkasten, met een stijlvol design en een efficiƫnte, comfortabele inrichting.

Verschillende modellen in het aanbod

Candy heeft koelkasten en koel-vriescombinaties in het aanbod. Van deze twee apparaten zijn er weer verschillende vrijstaande en inbouwmodellen verkrijgbaar. Alle koelkasten zijn voorzien van een statisch koelsysteem. De vrijstaande koel-vriescombinaties beschikken allemaal over twee deuren. Van de inbouw koel-vriescombinaties is er een eendeurs- en tweedeursmodel verkrijgbaar. Alle koelkasten en koel-vriescombinaties beschikken over stijlvolle glazen plateaus die je zelf kunt indelen op een plek in de koelkast. Alle koelapparaten van Candy zijn voorzien van het energielabel A+ of A++. De koelkasten en koel-vriescombinaties zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en RVS.