LG

LG is een Zuid-Koreaanse ondernemingsgroep welke actief is in de elektronica, energievoorziening, chemie, financiering en chemie.

De naam LG is een afkorting van Lucky Goldstar. Dit was tot 1995 de naam van het bedrijf. Voor de naamswijziging werden de producten in Zuid-Korea op de markt gebracht onder de merknaam Lucky en buitenlandse producten werden weer verkocht onder de naam Goldstar. Eigenlijk heeft de naam LG nu geen betekenis meer, maar de reclameslogan suggereert met “Life’s Good”, dat dit de betekenis van de letters is.

De LG Group is in 1947 opgericht. Het eerste bedrijf wat tot de corporatie hoorde was Lucky Chemical Industrial Co, wat nu LG Chemical is. In 1958 breidde de LG Group uit met de productie van huishoudelijke en professionele elektronica. Hiermee was LG het eerste elektronicabedrijf van Zuid-Korea.

Onder de LG Group vallen verschillende groepen, zoals de elektro-industrie, de chemische industrie en de telecommunicatie en diensten. De elektronische afdeling produceert tal van huishoudelijke apparaten, waaronder koelkasten.

Alles draait om innovatie

Bij de koelkasten van LG draait alles om innovatie. Zo zijn de koelkasten allemaal voorzien van de meest innoverende technieken, zoals een total no frost systeem, LED-verlichting, een fresh 0-zone, ijsblokjesmachine, een effectieve opening, een antibacteriële dichting en een gebalanceerd systeem om groenten en fruit langer vers te houden.

Total No Frost

Dankzij deze geavanceerde technologie blijft je koelkast voortaan condens- en ijsvrij en schoner. De lucht wordt gelijkmatig tot in alle hoekjes van de koelkast verdeeld. Hierdoor worden de producten niet alleen sneller gekoeld, maar blijft je koelkast ook hygiënischer.

LED-verlichting

De LED-verlichting geeft een beter licht en gaat veel langer mee dan een conventionele verlichting.

Fresh 0-zone

Elke LG koelkast beschikt over een vak waar de temperatuur constant op 0 graden wordt gehouden. Hierdoor blijven vlees en vis langer vers en hebben ze direct de juiste bereidingstemperatuur.

Twist Ice Tray

Met deze ijsblokjesmachine maak je snel een makkelijk ijs zonder te knoeien.

Zero Clearance

De deur van een LG koelkast hoef je niet helemaal open te doen om bij de inhoud te kunnen. Een opening van 90 graden is voldoende.

Bioshield

Dankzij de antibacteriële dichting kun je je producten hygiënisch koelen, zonder dat er schimmelvorming op de deur ontstaat.

Moist balance crisper

Met deze lade houd je groenten en fruit veel langer vers. Hier wordt de vochtigheidsgraad continu geoptimaliseerd.

Side-by-Side koelkasten en combinatie koelkasten

LG heeft twee soorten koelkasten op de markt gebracht. Dit zijn Side-by-Side koelkasten, oftewel Amerikaanse koelkasten en de combinatie koelkasten. Van deze soorten zijn ook weer verschillende modellen te koop.