Miele

De Duitse machinefabriek Miele is vooral bekend als fabrikant van huishoudelijke apparatuur, waaronder koelkasten. Het bedrijf is in 1899 in Bielefeld, Noordrijn-Westfalen opgericht als producent van melkcentrifuges en botermachines. in 1907 verhuisde de fabriek van Miele naar Gütersloh waar toen 143 auto’s werden gemaakt. Hierna fabriceerde de fabriek rijwielen.

Huishoudelijke apparatuur

In ons land is Miele vooral bekend vanwege de reclamespreuk “Miele, er is geen betere”. Sinds 2014 wordt echter de Duitse slogan “Miele. Immer besser”, gebruikt. Het bedrijf heeft een imago van duurder dan gemiddeld, maar kwalitatief beter en onverslijtbaar.

Miele heeft diverse soorten koelkasten op de markt gebracht. Dit zijn onder koelkasten, koel-diepvriescombinaties en MasterCool-apparaten.

Koelkasten

Met een koelkast van Miele houd je je levensmiddelen altijd lang vers. Dankzij de doordachte PerfectFresh-lades behouden je levensmiddelen een optimale versheid. Je hebt de keuze uit een groot assortiment van verschillende modellen. Zo kun gaan voor een inbouwkoelkast met een hoogte van 72 tot 178 cm of een van de vrijstaande modellen met een hoogte van 85 tot 200 cm.

Koel-diepvriescombinaties

De koel-diepvriescombinaties beschikken over een ruim koelgedeelte en een apart diepvriesgedeelte. Deze beide gedeeltes kun je met een aparte deur openen. In een koel-diepvriescombinatie van Miele kun je zowel verse levensmiddelen als diepvriesproducten bewaren.

MasterCool-apparaten

Deze productlijn bestaat uit inbouwkoelkasten en diepvriesapparaten. De producten van de MasterCool-lijn zijn werkelijk uniek. Ze beschikken over geavanceerde innovaties, een modern design en een optimaal comfort.

Bediening

De bediening van de koelkasten van Miele is zeer gebruiksvriendelijk. Elke koelkast en koel-diepvriescombinatie is voorzien van moderne bedieningselementen. Deze zorgen voor een perfecte combinatie van een modern design en een optimale functionaliteit.

De Touch-bediening

De inbouwkoelkasten en vrijstaande koelkasten beschikken allemaal over een Touch-bediening. Met een lichte aanraking kies je de gewenste functie.

NoFrost-systeem

Het intelligente NoFrost-systeem van Miele voorkomt ijsvorming in het diepvriesgedeelte. Hierdoor kun je de lades of de deur makkelijk openschuiven of openen, zonder dat je eerst een ijslaag moet wegschrapen. Ook hoef je de koelkast nu niet meer handmatig te ontdooien.