Pelgrim

Pelgrim is een bedrijf dat keukenapparatuur produceert. Oorspronkelijk was het een fabrikant van kook- en verwarmingsapparatuur in Gaanderen in de Achterhoek. Pelgrim is een onderdeel van ATAG keukenapparatuur en is gevestigd in Duiven in Gelderland.

Pelgrim werd in 1920 opgericht als emailleerbedrijf Neerlandia. In 1931 startte Pelgrim als dochteronderneming van Neerlandia. Tot in de jaren zeventig produceerde het merk vooral wasmachines en centrifuges. Vanwege de grote concurrentie gaat het bedrijf in 1986 failliet. Het wordt dan overgenomen door ATAG. In 2000 is Pelgrim samengegaan met Etna onder de naam ATAG Keukenapparatuur.

Verschillende soorten koel- en vrieskasten

Pelgrim heeft verschillende soorten koel- en vrieskasten op de markt gebracht. Dit zijn apparaten met vriezer, zonder vriezer en met verschillende deursystemen. Van de koel- en vrieskasten zijn de volgende soorten verkrijgbaar:

  • Koelkasten
  • Koelkasten met een vriesvak
  • Koel- vriescombinaties
  • Vriezers

Deze soorten zijn ook weer verkrijgbaar in vrijstaande modellen en inbouwmodellen.

Koelkasten

Het assortiment koelkasten van Pelgrim bestaat uit inbouwmodellen en vrijstaande modellen. Deze koelkasten beschikken allemaal over een energielabel A+ of A++. De koelkasten zijn verkrijgbaar als tafelmodel en in de lengtes 88 cm, 102 cm en 120 cm. Ze beschikken allemaal over een functionele indeling, een stijlvol design en een slimme, effici├źnte indeling.

Koelkasten met vriesvak

De koelkasten met vriesvak beschikken over een apart vriesvak dat bovenin de koelkast is bevestigd. Alle koelkasten met vriesvak van Pelgrim zijn eendeurskoelkasten. Deze zijn verkrijgbaar in de volgende hoogtes: 88 cm, 102 cm, 122 cm en als tafelmodel. Ook deze modellen beschikken weer over een energielabel A+ of A++.

Koel-vriescombinaties

De koel-vriescombinaties zijn allemaal vrijstaande apparaten. Dit zijn tweedeurskoelkasten. Het koelgedeelte heeft een aparte deur en het vriesgedeelte ook. De koel-vriescombinaties zijn, net als alle andere koel- en vriesapparaten, voorzien van de allernieuwste technologie├źn. Ze zijn allemaal 178 cm hoog en beschikken over een energielabel A+ of A++.